Info k vodě číslo II.

Soumarák Voda se nám blíží, nikdo nic neví a slabší nátury začínají propadat lehké nervozitě, případně přímo panice. Není třeba se však obávat nějakých dramat, situace je pod kontrolou a jsou přijata či se přijímají všechna potřebná opatření, aby tomu tak bylo i nadále.
Celá záležitost má pouze jeden drobný háček, a sice že není úplně jasné, kam vlastně pojedeme. To závisí hlavně na meteorologické situaci, konkrétně na srážkovém souhrnu v patřičných lokalitách. Aby to však nebylo otevřené moc dlouho, musím slabší povahy uklidnit, že jasno bude nejpozději tři dny před začátkem vody.

Situace vypadá tak, že nějaká voda se v tuto chvíli jakž takž rýsuje na Otavě ze Sušice, možná i na Ohři. Lužnice je suchá, ale to v tuto chvíli nemusí nic znamenat. Koncem července má být chladno a má pršet, takže se nechme překvapit, kde se voda objeví. Na Berounce je voda celkem stabilně, ale tam se mi fakt už nechce (pokud ale nebude voda nikde jinde, tak tam pochopitelně pojedeme).

Jinak sjízdnost můžete sledovat zde.

2 komentáře u „Info k vodě číslo II.

  1. Dnes jsem podlehla panice a řešila vodu aspoň s Láďou 🙂

    Má nedávné dobré zkušenosti s Jizerou.

    Nicméně pojedem rádi kamkoliv, jen tedy až od neděle. Zatím to vypadá, že nás bude 6 (já, Libor, Máňa, Vilda, Láďa, Ester).

  2. Žádnej strach, ono to nějak dopadne. Něco naprší a bude to 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..