Malostranská Beseda je otevřená, byli jsme tam už 2x :-)

28 Malostranská Beseda je po čtyřech nebo kolika letech rekontrukce opět otevřená a my jsme tam byli včera už po druhé, po čtvrtečním Mejdanu jsme navštíli koncert Bílé nemoci. Celá rekonstrukce MB a vybrání nájemce na mě působí něco jako UFO, protože jsem prostě nevěřil, že se v tak zkorumpovaném a prohnilé městě, jako je Praha, podaří prosadit něco takového. Obě akce se povedly, ovšem Bílá nemoc po tak dlouhé době v MB, to byl opravdu zážitek – tahle kapela prostě nikde nebude znít tak dobře jako tady 🙂 Bylo plno, na pódiu se objevili bývalí členové Jirka Podzimek a Franta Pokorný, takže se zahrálo i pár věcí, které BN normálně v repertoáru nemá.

Já jsem na místo dorazil až po zahájení koncertu, protože jsem doma ukládal Vojtu, následně jsem si musel vytrpět nekonečnou frontu na baru. Milan Martínek nám zabral dvě místa na sezení, (mnohokrát díky!), takže Martina mohla sedět a dokonce i vidět. Dorazila i Diana, ovšem tyhle mimopražští burani jsou hrozný, protože nepijou.

Vystoupení bylo naprosto úžasné, pěkně jsem si to užil a bylo vidět, že jsem stejného názoru nebyl sám. Na závěr Bílá nemoc zahrála kromě klasických přídavků Dětských šatů a Like as Rolling Stones ještě Marii, co si rozpouští vlasy a pak už nezbylo nic jiného, než se jít vydat na chvíli do baru. Tam úřadoval nějaký pingl zřejmě ze spodní restaurace, který tak pomohl personálu zvládat naprosto tragickou situaci v této lokalitě.  Tady já osobně vidím zatím největší slabinu Besedy, bylo to stejný jako na mejdanu, ale snad se to podaří po zaběhnutí zlepšit. Tož tak.

[nggallery id=7]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..