Cesta za pokladem na vodě

Zdar, tady jsem sepsal takovou hrubou představu, jak noční (večerní) cestu za pokladem pojmout. Tak jestli vás něco napadne, sem s tím – pište to do diskusí pod článek.

Cesta za pokladem

Udělali bychom to podle Ostrova pokladů. Předali bychom dětem opálený pergamen, na kterým by bylo popsaný, jak se dostanou k prvnímu stanovišti. Dál by se šlo po svíčkách, vždycky by se po splnění úkolu někde zapálila další. K pokladu bych dal vedle svíček římský svíce, ať to hezky vypadá.

Počítám, že by děti vedla Laura, která by s tím byla dopředu obeznámena. My se nějak poschováváme u stanovišť.
Co vyřešit:
Jak dětem předat pergamen? Přijde do tábora pirát, nebo ho někde najdou? Pirát mi přijde lepší, ale je to víc práce – musíme si vzít s sebou kostým.  I když pirátskou klapku na oko doma máme 🙂
Úkoly cestou:
Kvíz: Například: Jakou barvu má mašinka Tomáš, Percy, Gordon. Jaký stroj se jmenuje Cranky. Plus další, aby se zapojily i holky.
Stříkací pistolí zhasnout na dálku svíčku.
Něco zazpívat
Nakreslit piráta
Háčkem na prutu „vylovit“ odněkud klíč
Ve finále lopatkama vyhrabat truhlu s pokladem, tu odemknou klíčem.
Co jako poklad? Určitě čokoládový mince. A ještě něco? Jenom sladkosti, nebo i nějakou drobnou hračku pro každýho?

Já na vodu vezmu nějaký sklenice na svíčky, svíčky, velký papíry na kreslení. Máte někdo nápad na truhlu, ve který bude poklad? Kdyby nebyla zamykací, tak vezmeme řetěz a zámek a omotáme tím truhlu, aby měli co odemykat.

Chtělo by to nějaký pastelky na malování, případně ty barvy na kůži, jak se s nima loni děti pomalovaly.

10 komentářů u „Cesta za pokladem na vodě

  1. Máme hezkou dřevěnou bedýnku. Na čokozlaťáky ideální, ale nerad bych aby se poničila zakopáváním do země. Ještě se kouknu po nějaký plachový do který by se dala dát.

    Pergamen by měly děti vylovit během plavby v trosečnický lahvi od rumu. Johoho.

  2. mohli bysme vzít taky nějaký starý korále a náramky

  3. Jo, ty náramky, to mě taky napadlo. Aby to mělo atmošku, tzv. atmáč 🙂 Dali bychom tam i nějaký normální mince, něco neplatnýho doma máme…

  4. Ahoj. Koupili jsme nějaký sladkosti do pokladu, ale mince jsme nesehnali. To bude na tobě. Myslím, že taky vylovím různý mince z dávnověku před vznikem eurozóny.
    V pátek mi napiš, kde se v sobotu sejdem.
    Stáhnul jsem Poklad na ostrově z roku 1972. Dnes to doufám skouknu, abych si osvojil pirátskej diskurs a fráze typu „mrtvý nekoušou“.

  5. jestli jsi ještě nekoupil tu bednu, tak ji nekupuj. Vezmu 2 menší dřevěný – jednu na tretky, druhou na sladkosti.d.

  6. Báječný, díky. Skořepka má taky jednu epesní bedýnku od vína, tak to na místě pořešíme. Mince taky nemůžu sehnat. Zkusím nějakou cukrárnu. My jsme klukům pustili kus Pirátů z Karibiku. Nechápu, že takový kraviny natočili asi čtyři díly, ale ten Depp je prostě boží a ty kulisy taky.

  7. Jo, sraz bude v Chrástu v osm ráno, seznámení rekreantů, pak rozcvička, základní instruktáž, nácvik nasedání a vysedání z raftu, základní druhy záběrů. Během celého kurrzu probíhá permanentní 24 hodinový trénink dětí v disciplíně „dojdi tatínkovi pro pivo do stánku a nevybryndej ho“. (Za pár let už to budu muset inovovat a bude to „dojdi tatínkovi pro pivo do stánku a nevypij ho celý“.)
    Podle mě by bylo ideální, kdyby se nám tam podařilo se tak do 11 shromáždit a vyrazit na vodu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..