Autentická pravicová strana je tu, hurá :-)

Vždycky, když Klaus rozdával z prezidentského stolce svá šílená moudra nebo když jeho pohůnci ve sněmovně vydírali vlády a halekali cosi o autentických pravicových hodnotách, tak jsem si přál, aby se tihle šíbři sešikovali pod vedením svého guru a otestovali si svojí popularitu ve volbách. Zdá se, že ta chvíle nastala. 

Všechno zatím nasvědčuje tomu, že se Klaus postaví do voleb v čele velmi zajímavé společnosti – Bém, Šťastný, Janeček… ještě mi tam chybí Oulický, Novák (ten je teda zrovna v base), Tluchoř, Pekárek (ten taky), Hrdlička – a spoustu autentických voličů by jistě přitáhla sexy figura Milana Jančíka. A za tím vším neodolatelná Bobošíková – no není to výzva?
Klaus tak po dvaceti letech konečně poskytuje ODS skutečně platnou službu. Kdyby se mu podařilo vyluxovat ze strany všechny tyhle typy, mohlo by to být pro její očistu velmi žádoucí. (Podotýkám, že jsem ODS nikdy nevolil a nemám to ani v úmyslu, nicméně strana je to potřebná a žádoucí úplně stejně, jako moderní a funkční ČSSD).
Babišovo ANO
Pobavilo mě také rozhořčení několika lidí, kteří se angažovali v Babišově straně a rozhořčeni odešli. To si fakt někdo myslí, že Babiš buduje stranu, kde nebude mít hlavní slovo a všechno pod kontrolou? Do voleb zbývá rekordně málo času, je potřeba dělat kampaň a desítky dalších věcí. Na nějaké rozsáhlé debatování není kdy. Uvidí se až po volbách, jaké má skutečně Babiš cíle, jak se bude pohybovat v každodenní politice, jak bude hlasovat, co bude patřit mezi jeho priority. Osobně si myslím, že Babiš není Bárta a jeho politické cíle nejsou tak přízemní.
No a na závěr ještě můj oblíbenec Jan Zahradil 🙂 Ten na nějakém sejšnu nejvyšších hlav ODS navrhoval, aby se ODS v předvolební kampani soustředila na téma boje proti EU, že jí to vždycky šlo nejlíp. Neudržel jsem se a napsal jsem pod to na FB poznámku v tom smyslu, že by mě jako občana zajímalo spíš to, jak se strana postará o funkční státní aparát, schopné a ochotné lidi na úřadech, transparentnost veřejných zakázek, kvalitní školství a nějakou smyslupnou vizi, jak se má tento stát v budoucnu vyvíjet. Obávám se, že drtivé většině lidí je ve světle těchto věcí nějaká EU naprosto ukradená. ODS tu vládla dost dlouhou dobu a v těchto otázkách podle mého názoru naprosto selhala. Škoda, že Zahradil není natolik autentický pravičák, aby odešel za Klausem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..