Kubice odchází od policie

Tak nám odešel Kubice od policie a ta je teď plně v rukou lidí, kteří v jejích řadách sloužili i před rokem 1989. Jiří Paroubek to dneska asi řádně oslaví, slušní lidé ale mají dneska spíš důvod k dalším chmurám.
Především za vlády sociální demokracie se zde utvořilo až příliš těsné sepětí nejrůznějších mafiánů podnikatelského typu s vládními úředníky. Protože na policii pracovaly samé pochybné existence předlistopadového typu, nehrozil od strážců zákona při odkrývání korupce v nejvyšších patrech politiky žádný problém.
Speciální protikorupční týmy nikdy nic nevyšetřily, pouze Kubiceho parta se dostala úplně náhodou přes vraždu k aktivitám Mrázka a kauze biolíh. Jenomže když už něco vyšetřili a mělo přijít dokazování u soudu, kde by mohly vyplavat na povrch zajímavé věci, politiky podržela státní zástupkyně, které to celé odložila. Z úplatků se staly půjčky, takže pohoda, jedeme dál.
Pokud náhodou někdo vkládal naděje do nového ministra vnitra, tak se musel trpce zklamat, protože ten rozhodně na nějakém boji s korupcí neměl nejmenší zájem. Kubiceho odchod je tak logickým krokem a tento člověk půjde dělat něco, co bude mít smysl a šanci na nějaký výsledek. Boj proti korupci v České republice je zcela evidentně mimo zájem většiny politiků. Což je smutné, nicméně realistické…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..