Šplouchy, šplouchy, voda bude!

Stejně jako v letech minulých, tak i letos bychom se jeli v létě kapku pošplouchat na nějakou řeku, nechat se unášet proudem od bufáče k bufáči a po nocích halekat u ohňů naše historické songy vonící dálkami a divočinou.Protože mi přijde komplikovaný posílat každýmu extra mejla, napíšu to sem, rozešlu linky a snad se každej vyjádří dole pod článek v  diskusi (tady nevím přesně, jestli se zobrazí hned první příspěvek – ten tuším musí schválit admin, což jsem já – takže bacha na mě, nepište tam žádný prasárny, jako admin jsem děsně přísnej!!!- pak už by to mělo jít v pohodě). Po několika Berounkách mě napadlo, že bychom mohli zkusit zase něco jiného, třeba Lužnici 🙂  Základní termín je 28.7.-1.8., pokud by to někomu nějak echt nevyhovovalo, tak ať dá vědět (jak řeku, tak datum, u řeky může nastat problém v nedostatku nebo přebytku vody, to ale vyřešíme operativně).

Jak to celé proběhne

Pojedeme na lodích, konkrétně na raftech. Z loňské zkušenosti mi přijde optimální počet 1 raft = 3-4 dospěláci a několik robátek. Je potřeba, aby si zájemci sehnali někde raft a spřátelenou famílii do něj. Já z principu odmítám řešit logisticko-organizační oříšky typu „my přijedem až v pátek, my zase potřebujeme odjet v sobotu, my bychom chtěli jet na vodě pouze v liché dny a my zase v sudé  a my budeme od úterka do čtvrtka“.  Viděl jsem příliš mnoho jar na to, abych podobnou záležitost absolvoval. Není pochopitelně problém zkontaktovat potenciální jednotlivé zájemce či dořešit plonkovou rodinku, na kterou nezbyde parťák, to je jasný, ale celé to řešit odmítám.  Taky musíme počítat, že děti si obvykle až na poslední chvíli vzpomenou, že budou radši doma s nějakou zásadní chorobou, než se trmácet někde s pološílenými rodiči (kteří odmítají kupovat několik zmrzlin a limonád a hranolků u každého bufáče) po přírodě, kde žerou komáři  a i jnak je tam spousta nepříjemných věcí.

Pojedeme bez bagáže, nejsem masochista. Kdybyste někdo měl v okolí akčního důchodce či nějakého podobně nevyužitého dobrodince s ŘP sk B, který by nám chtěl dělat šoféra, tak sem s ním, ale počítám, že si budeme pomoci sami.

Termín

První návrh – na vodu bychom šli ve středu 28.7. a skončili v neděli 1.8. Když bude zájem, není problém vyjet na vodu dřív. Pokud budou zájemci, což bych byl rád, kdyby byli, tak se můžeme sejít už začátkem týdne a podniknout nějaké výlety po okolí, jít se vykoupat do pískovny, navštívit Třeboň, seznámit se s personálem v místních osvěžovnách a tak dále.  To je zatím vše, tak pište a hlašte se 🙂  Tož tak.

P.S. Bylo by dobré, kdyby se podařilo komunikaci směřovat pod článek, abych nemusel každýmu extra psát.

1 komentář u „Šplouchy, šplouchy, voda bude!

  1. Ahoj Filipe, ve ctvrtek je 29.7., mas to v clanku blbe, takze jsi pocital se sejit asi ve stredu vecer 28.7.? Zdravi Jana od Toma

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..