Copak je tu nového? :-)

Po dlouhé době jsem se dokopal k tomu, abych taky něco napsal. Léto vcelku nestálo za nic, protože se nám tak nějak lepila smůla na paty. I když, mohlo by to být i horší, že.


První dovolenou začátkem července jsme nejdřív posunuli kvůli počasí a když jsme konečně dojeli na chalupu, tak jsme druhý den jeli domů, protože měl Vítek angínu. Vodu jsme zrušili kvůli dešti, nakonec jsme alespoň vyjeli v sobotu na Sázavu, což byl po dlouhé době a nadlouho dobu jediný den, kdy bylo hezky. Protože bylo po deštích, hladina stoupla a pěkně to jelo.
Další pokus o dovolenou skončil dost blbě poté, co jsem si den před jejím začátkem vyhodil plotýnku. Následkem toho jsem se nemohl vůbec hýbat a spravily to až kapačky v nemocnici. Nicméně fyzicky nemůžu nic dělat doteď. Takže další pakárna.
Ale abych si tu furt jenom nestěžoval, tak poslední týden prázdnin se vydařil nadmíru, protože v těch šílenejch vedrech jsme se nakvartýrovali na chalupu, já si vzal konečně dovolenou a bylo to fajn.
Po prázdninách Vojta nastoupil do školky a ze začátku to byl dost boj. Sice tam měl s sebou žirafu Aminu, leč ani ta nedokázala jeho stesk po domově. Trpělivost však přináší růže a dneska už jenom ráno slyšíme obligádní „nechci do školky“, ale jinak je tam myslím velmi spokojen.
Vítek si užívá domácí prostředí bez Vojty, kdy si může hrát s čím se mu zachce a nikdo mu nic nebere. Snažíme se ho naučit jezdit na odrážecí motorce, ale zatím jí raději tahá za sebou. Vítek je také mnohem větší lovec adrenalinových zážitků než „pískomil“ Vojta, kterému houpačka nebo skluzavka nic moc neříkají, stačí mu písek a bagr. To Vítek neustále doma vyžaduje houpačku, na skluzavce na hřišti by se vozil donekonečna. Na druhou stranu mu písek nic moc neříká. Něco málo si tam počochní, aby se neřeklo, ale tím to hasne.
Vojta drandí na kole jako drak, jenom se zatím nenaučil nasedat a kolo rozjet. Takže mu musíme pokaždé pomoci, ale to se časem podá. Jestli toho kvůli plotýnce budu schopen, rád bych s ním začal chodit běhat na stezku, na kole už celkem dost ušlape, tak bych spojil příjemné s užitečným a udělal něco pro svojí chátrající tělesnou schránku.
O víkendu jsme byli na chalupě, kde jsme se věnovali hlavně cyklistice, byli jsme na hřišti v Březnici a přilehlém zámeckém parku, v neděli jsme vyrazili na pecovák. Tam jsem sice nakonec došel (doběhl) jenom s Vojtou, protože Vítek se věnoval vláčení motorky za sebou, ale i tak to bylo fajn.

Září

Při minulé návštěvě haciendy jsme měli kliku na velkolepou událost, kterou byl bagr čistící pozemek pro výstavbu rodinného domku. Oba chlapci zde strávili dlouhé minuty v plném zaujetí. Vítek se ale dožadoval bagru i při druhé návštěvě chalupy o čtrnáct dní později a nenechal si vysvětlit, že se už prostě dobagrovalo.
Fotky z léta dodám večer. Tož tak. F.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..