Pilot hlásí problém

Koupil jsem někdy loni Vojtovi nafukovací letadlo (které on samou radostí musel hned prokousnout, nicméně jsem ho izolepou zalepil, takže celkem neucházelo). Původně bylo myšleno že ho vezmeme na vodu a potáhneme za raftem. To se nějak nezrealizovalo, pak na letadlo padl prach zapomnění a objevil jsem ho až teďka. Hlavním popudem pro znovunalezení letadla byla Vítkova záliba v letadlech. Nad Modřany co chvíli nějaké letí (asi tu mají nějakou zkratku na letiště nebo co), takže on neustále hledí na oblohu a nadšeně na ně ukazuje.

Nastal očekávaný problém, a sice že letadlo chtějí oba. První odpoledne se to vyřešilo střídavou péčí – chvíli jeden, pak druhý. Následně si s letadlem mohl hrát Vítek celé dopoledne, protože Vojta byl ve školce.
Dnes ráno ovšem nastal zásadní problém. Martinu vzbudil asi tak v půl páté ráno usedavý Vojtův pláč. Po příchodu do jeho pokoje mohla na vlastní oči spatřit celý rozsah letecké katastrofy: letadlo se přes noc vyfouklo! Nafouknout letadlo v tuto velmi brzkou ranní hodinu ovšem Martina odmítla, takže to zbylo na mě. Asi ve čtvrt na šest mě vzbudilo Vojtovo volání a po příchodu do pokoje jsem byl požádán o nafouknutí letadla (o předchozím problému jsem neměl ani tušení). Vzhledem k tomu, že jsem v tento čas neměl příliš energie na nějaké diskuse, nafouknul jsem aeroplán s pokusem o vyjednání chabé dohody ve smyslu „já ti nafouknu letadlo a ty zhasneš a budeš ještě spát“, ovšem na její naplnění bych si nevsadil ani pětník (a dobře jsem udělal). Takže odpoledne mě čeká zásadní oprava vyfouknutého vzdušného korábu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..