Pořiďte si domácí výčep!

Je to hit sezóny a kdo chce být in, musí ho mít, jinak nebude in, ale out. Své oblíbené točené pivko si tak budete moci dát i doma. Tohle všechno je sice fajn, přesto zde ale zůstává celá řada otazníků.
Jedná se zejména o to, zda se budou nabízet v rámci rozšíření výčepního sortimentu také další hospodské propriety, aby pivní atmoška (tzv. atmáč) byla dokonalá. Například jsem nikde nenašel informaci, zda je k mání také sestava hospodských štamgastů. kteří pravidelně zabírají stůl hnedle u výčepu, mají v hospodě svůj půllitr a s výčepákem si tykají? V soupravě by se mohli nabízet v různých počtech, podle velikosti bytu a společenské povahy majitele výčepního setu. Příznivec Rodinky od Kaisera s Lábusem by si jistě nenechal ujít akci, kde by se nabízel Belzebub s Ropuchou, viď Silvere? K mání by mohly být různé typy, od dělníků přes úředníky až po intelektuály a zkrachovalé profesory univerzitního typu.
Také by se mělo hledět na politickou orientaci ochmelků. No představte si, že si zakoupíte domů výčepní sadu se štamgasty, kteří budou velebit výhody tržního hospodářství a polistopadových změn, zatímco vy preferujete diktaturu stalinského typu? Nebo naopak, budete se muset doma handrkovat se strejci, kteří se slzou v oku vzpomínají na Husáka a svá nejlepší léta u PS VB (pro neznalé mladší ročníky – Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti, neboli bonzáci z řad lidu, kteří pomáhali s páskou na rukávu utužovat policejní dohled nad občany), a vy se s nimi budete muset donekonečna dohadovat?
Stejně tak by se měla zohlednit i příslušnost ke sportovním klubům (Sparta – Slavia, Manchester – Arsenal, Horní Kotěhůlky – Žabovřesky… atd.), pohledu na globální oteplování a válku v Iráku.
Na druhou stranu si budou moci konfliktní typy vybrat přesně opačný názorový protějšek, takže se do sytosti vyhádají u pivka a nebudou svou agresivní náladou otravovat rodinné příslušníky. Tím  pádem dojde i ke zlepšení kvality rodinného života, což je v dnešním věku dramaticky stoupající rozvodovosti jedině žádoucí. Tož tak.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..